Alt om koalaer

Koalaer er et af de mest ikoniske australske dyr, og deres pjuskede ører og karakteristiske næser har gjort dem populære i hele verden. Men hvad er koalaer egentlig? Her er nogle fakta om disse unikke væsner.

Koalaer er pungdyr, hvilket betyder, at de bærer deres unger i en pose. De er også et af de få pattedyr, som man ved, at de har fingeraftryk. Koalaer vejer typisk mellem 4 og 15 kg, og de tilbringer det meste af deres tid i eukalyptustræer. De er dygtige klatrere og kan endda sove, mens de hænger fra en gren!

Koalaer spiser normalt omkring 500 gram blade hver dag, og de kan bruge op til 20 timer på at sove. Faktisk sover de så meget, fordi eukalyptusblade har et meget lavt næringsindhold! På trods af deres nuttede udseende kan koalaer være ret aggressive over for hinanden. Hannerne kæmper ofte om dominans, og hunnerne vil nogle gange afvise deres unger, hvis de ikke er sunde nok.

Koalaer fandtes engang i hele Australien, men i dag findes de kun i små lommer langs østkysten. Deres bestande er faldet kraftigt på grund af tab af levesteder og jagt, og de anses nu for at være sårbare. Med den igangværende bevarelsesindsats er der dog håb om, at koalaerne fortsat vil trives i mange år fremover.