Bergen: En kort historie

Bergen er en by beliggende i Norge. Det er den næststørste by i Norge med et indbyggertal på 265.000 mennesker. Byen har en rig historie, der går helt tilbage til det 11. århundrede. Den blev grundlagt af kong Olav Kyrre og var et vigtigt knudepunkt for handel på grund af sin beliggenhed mellem Nordsøen og Østersøen

I løbet af det 18. århundrede oplevede byen en nedgang, dels på grund af konkurrence fra andre havne og dels på grund af gentagne brande, der ødelagde en stor del af Bryggen. Byen begyndte at komme sig i det 19. århundrede med turismens fremgang og etableringen af flere nye kulturinstitutioner, herunder et operahus (1850) og et symfoniorkester (1902)

I det 20. århundrede var der fortsat vækst og udvikling, og Bergen blev et vigtigt knudepunkt for luftfart (Bergen Lufthavn blev åbnet i 1955) og olieaktiviteter i Nordsøen (Oljeberget-oliefeltet blev opdaget i 1967)

I dag er Bergen kendt for sin naturlige skønhed, sin pulserende kulturscene og sine venlige lokale indbyggere – som blev kåret som “de flinkeste mennesker i Europa” af Lonely Planet i 2018!

Uanset om du er på udkig efter fantastisk natur, rig historie eller venlige lokale indbyggere, har Bergen noget for enhver smag. Denne norske by er kommet langt siden sin ydmyge begyndelse i det 11. århundrede – men den har bevaret sin charme og karakter gennem de mange år med vækst og udvikling. Hvis du overvejer at planlægge en rejse til Norge, så husk at tilføje Bergen til din liste!