Efterskole med Design, E-sport og Drone

Når man sender sine børn på en efterskole, så er de i puberteten og ved faktisk ikke helt hvad de gerne vil, derfor er det vigtigt at forældrene sætter sig lidt ind i hvilke efterskoler der findes og hvad der tilbydes de unge mennesker. Det skal jo gerne være et oplevelsesrigt år, som de husker resten af deres levetid – det svarer jo lidt til soldatertiden, som man ofte hører diverse mænd tale om. Derfor har jeg også altid talt med mine børn om, hvad de gerne vil have ud af deres efterskoleophold, og da jeg jo kender til deres hoppies, kan jeg også på forhånd udvælge et par enkelte efterskoler, som vi så kunne kigge nærmere på. Så jeg lavede alt forarbejdet, søgte på efterskoler Jylland, og fandt dem der havde noget med Design, E-sport og Drone flyvning, da det var min søns interesser.

Selvom min søn godt kunne lide Design verdenen, så var det mere E-sport og Droneflyvningen der fik ham til vælge Højer Design efterskole, som vi så tog til åbent hus ved. Han var selvfølgelig ikke så begejstret for at han skulle tage 10 klasses afgangseksamen der, men det var et kompromis han måtte indgå med os, for at komme på efterskole. Det er her jeg tænker at vi som forældre står med et ansvar for at vores unge mennesker også får deres eksamen, selvom de er ved at brække sig over skolegangen.
Efterskolen kunne da også motivere vores søn til at få sin afgangseksamen, og han kom også ud med et godt gennemsnit trods det at han var skoletræt. Men koblingen af det kreative og det der var hans interesseområde, og så det kedelige skole tam tam, og det sociale fællesskab fik ham godt igennem det sidste skoleår.
Jeg ville anbefale alle unge mennesker til at tage på et efterskoleophold, det giver så meget ballast til dem senere i livet, og det letter adskillelsesprocessen fra deres forældre.