Gulvvarme og isolering

Hvis man alligevel skal have isoleret sit gulv, så kan det godt betale sig at undersøge hvad det vil koste med en god gulv isolering – og med de energi priser vi har, er det også værd at undersøge priserne i forhold til isolering af gulv med gulvvarme. Gulvvarme giver en helt anden varme i ens bolig, og man slipper for de irriterende radiatorer der måske lige gør at ens sofa ikke kan stå der hvor man gerne vil have den til at stå. Når man taler om isolering af gulv med gulv varme, så taler man jo også om, at man enten er ved at bygge et helt nyt hus, eller man har tænkt på at bryde gulvet op og lægge gulvvarme. Derfor er der også forskel på isolering af gulv og isolering af gulv med gulvvarme. Nu er det nok ikke alle der lige ved hvordan det ser ud når gulvvarme rørene lægges, men hvis man forestiller sig et plant cement gulv, og et plant cementgulv med vand slanger – så kan man også forstå at der er tale om to vidt forskellige måder at isolere gulvet på.

Man kan jo ikke ligefrem se at der under det flotte køkken, er gulvvarme og at denne gulvvarme er isoleret, for gulvet står jo flot fiks og færdigt. Man må ikke kimse af, at det er vigtigt at isoleringen af gulv med gulvvarme er foretaget ordentligt, og jeg ville heller aldrig selv foretage sådan noget selv, men vil tilkalde professionel hjælp til denne del – så jeg var sikker på dels at det var den rigtige isolering men også at isoleringen af gulvvarmen blev foretaget perfekt.
Flere og flere huse har gulvvarme, som er lagt da man byggede huset – men de ældre boliger, hvor man endnu ikke tænkte i de baner, kan jo også sagtens få det, men det kræver bare lidt mere, men skal man alligevel efterisolere sit hus, var det måske en ide lige at finde ud af hvad det ville betyde for energi omkostningerne hvis man fik gulvvarmen med under efterisoleringen.