Trænger du til sol og varme?

Tyrkiet er et land, der ligger i Mellemøsten og i Asien. Landet anses for at være en bro mellem disse to kontinenter. Landet har en befolkning på over 80 millioner mennesker, og Tyrkiets hovedstad er Ankara. Valutaen i Tyrkiet er den tyrkiske lira.

Det officielle sprog i Tyrkiet er tyrkisk, men engelsk er også et meget udbredt sprog. Den fremherskende religion i Tyrkiet er islam. Der bor dog også en betydelig befolkningsgruppe af kristne og jøder i Tyrkiet. Klimaet i Tyrkiet er tempereret og middelhavsklima.

Tyrkiet har en rig historie og kultur, der strækker sig over tusinder af år. Landet har været styret af mange forskellige imperier gennem årene, herunder det osmanniske rige, det seljukiske rige og det byzantinske rige. I dag er Tyrkiet en republik og er medlem af FN.

Tyrkiet er et smukt land med meget at tilbyde besøgende. Der er mange gamle arkæologiske udgravningssteder at udforske, smukke strande at slappe af på og pulserende byer at besøge. Det tyrkiske køkken er også meget populært og lækkert. Hvis du er på udkig efter et eventyr, så overvej at rejse til Tyrkiet!