udvalg af udstyr til heste og ryttere

Ridning er en sport, som mange dyrker, og det er vigtigt at have det rigtige udstyr for at kunne dyrke den sikkert og effektivt. Til at starte med har du brug for en sadel. Sadler findes i forskellige størrelser og stilarter, afhængigt af hvilken disciplin du rider. Til engelske discipliner findes der normalt flere typer sadler: sadler med tæt kontakt med dybe sæder, der giver større kontrol, allroundsadler, der kan bruges til en række aktiviteter, dressursadler, der har længere klapper for større muligheder for benposition, og springsadler med kortere klapper, der gør det lettere at holde balancen over hegn. Hvis du planlægger at deltage i konkurrencer eller arrangementer, skal du desuden købe en trense og et bid – igen afhængigt af din valgte disciplin. Der findes også trenser i forskellige udformninger, lige fra trensebrynjer, som er bedst egnet til begynderryttere, og helt op til dobbeltbrynjer, der bruges i konkurrencedressur. Rytterhjørnet har et kæmpe udvalg.

Ryttere skal også have passende beklædning som f.eks. bukser eller jodhpurbukser og læderstøvler med hårde såler – igen afhængigt af den specifikke disciplin, de ønsker at konkurrere i. Hvis man rider konkurrence, skal der også bæres hovedbeklædning – normalt enten en fløjlsbeklædt hjelm eller en hat med en ASTM/SEI-godkendt sele. Og endelig må du ikke glemme andet tilbehør såsom handsker (til at beskytte hænderne mod tøjlerne), sporer (til at hjælpe med kommunikationen mellem hest og rytter), piske (til at få hestene i bevægelse) og longe (til at hjælpe med at træne hestene). 

Mange ryttere kan også lide at bruge ekstraudstyr som f.eks. seler og martingaler (som hjælper med at holde sadlen sikker) eller numnahs og fåreskindstæpper (som hjælper med at holde hestens ryg komfortabel). Der er naturligvis også mange andre ting til rådighed, f.eks. hovplukker, pudsbørster, bandager til at pakke benene ind efter træning, ekstra hestesko til beslagsmedarbejder osv. Og selv om du måske ikke ønsker at købe alle disse ting i første omgang, er det værd at investere i ting af god kvalitet, der holder længe – tænk bare på, hvor mange penge du sparer i det lange løb!