En mindful tilgang til kunstterapiuddannelse 

Er du på udkig efter et kunstterapi træningsprogram, der lægger vægt på en mindful tilgang til livet og fokuserer på psyko-spirituel udvikling? Hvis ja, så er du kommet til det rette sted. Lad os tage et kig på, hvordan et kunstterapiuddannelsesprogram kan hjælpe dig med at skabe en mere afbalanceret livsstil og give dig de færdigheder og den viden, der er nødvendig for at blive en effektiv kunstterapeut. 

Hvad er kunstterapi? 

Kunstterapi er en evidensbaseret praksis, der bruger kreative processer som tegning, maleri, skulptur og andre former for kunstnerisk udtryk til at fremme mental sundhed, fysisk velvære og åndelig vækst. Den er blevet brugt i kliniske sammenhænge siden 1950’erne og kan anvendes til at hjælpe mennesker med fysiske handicaps eller psykiske problemer som f.eks. depression eller angst. 

Et kunstterapi-uddannelsesprogram 

Et kunstterapiuddannelsesprogram (Se mere) er designet til at give de studerende den viden og de færdigheder, der er nødvendige for effektiv praksis inden for dette område. Der fokuseres på psykospirituel udvikling, fordi det er alment accepteret, at den kreative proces ikke kun er terapeutisk, men også giver indsigt i ens inderste tanker og følelser. Det lægger også vægt på mindfulness – en tilstand af at være opmærksom på dine omgivelser og dine egne tanker uden at dømme – da det kan bruges til at dyrke selvbevidsthed og følelsesmæssig regulering.  

 

Gennem disse kurser vil de studerende lære at bruge kunstmedier terapeutisk samt få en forståelse af kunstterapiens historie, klientvurderingsteknikker, professionel etik, kliniske interventioner, forskningsmetoder, rådgivningsteknikker, supervisionsmodeller og andre emner. Der tilbydes også praktikophold med lokale organisationer, så de studerende kan få praktisk erfaring med at arbejde med klienter under tilsyn af uddannede fagfolk.