Fra træpaller til plastpaller

Der findes to hovedtyper af paller: træ- og plastpaller. Træpaller er den mest almindelige type paller og er typisk fremstillet af hårdttræer eller nåletræer. Plastpaller bliver mere og mere populære, da de har en række fordele i forhold til deres modstykker af træ.

Træpaller bruges ofte til forsendelse og opbevaring af tunge eller voluminøse genstande. De er stærke og holdbare og kan nemt repareres, hvis de bliver beskadiget. Træpaller er også relativt billige. De er dog modtagelige for råd og insektangreb og kan være vanskelige at rengøre.

Plastpaller er meget mere modstandsdygtige over for skader og skadedyr end træpaller. De er også lettere og er lettere at håndtere. Plastpaller er dyrere end træpaller, men de skulle holde længere og kræve mindre vedligeholdelse.

Når du skal vælge mellem træ- og plastpaller, er det vigtigt at overveje din virksomheds specifikke behov. Hvis du skal sende tunge eller voluminøse varer, kan træpaller være det bedre valg. Men hvis du er bekymret for holdbarhed og rengøringsvenlighed, er plastpaller måske den bedre løsning.

Hygiejne godkendt

Ud over den indlysende fordel ved at forhindre krydskontaminering har brugen af plastpaller i fødevare- og medicinalindustrien en anden stor fordel i forhold til træ – hygiejne.

Plast er ikke-porøst, så det kan ikke rumme bakterier, som træ kan.

Det er også nemmere at rengøre end træ, da det ikke har de samme hjørner og sprækker for snavs og skidt at samle sig i.

Af disse grunde er plast paller ofte det foretrukne valg i industrier, hvor hygiejne er altafgørende.